Social Impact Award yarışmasını kazanan öğrencimiz Ravzanur Eker - Biruni Üniversitesi

Social Impact Award yarışmasını kazanan öğrencimiz Ravzanur Eker

Tarih : 05 Kas 2021 Cuma
Social Impact Award yarışmasını kazanan öğrencimiz Ravzanur Eker

Eczacılık fakültesi 5. sınıf öğrencilerimizden Ravzanur EKER’in kurucusu olduğu Güçlü İyilik sosyal girişimi Social Impact Award yarışmasını kazanarak, Türkiye’yi uluslararası zirvede temsil edecek 4 girişimden biri oldu. Social Impact Award Programı; 12 yıldır 20’den fazla ülkede 30 yaş altı gençleri sosyal etki girişimciliği konusunda destekliyen global bir program. Social Impact Award programına yapılan başvurulardan, jüri oylaması ile 3 ay önce seçilen 9 finalist ekip; özel atölyeler, mentorluk ve networking desteği ile yoğun kuluçka dönemini tamamladı. 1 Ekim’de jüri üyelerinin çıkan girişimlerde ekibini temsilen jüri sunumunu Güçlü İyilik’in kurucusu ve öğrencimiz Ravzanur EKER yaptı. Değerlendirmeler neticesinde 4 kazanan girişimden olan Güçlü İyilik ekibi, ofis desteği, özel mentorlükler ve uluslarası düzenlenecek olan SİA Summit zirvesinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
    Aynı zamanda İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödüllerinin de yarışan  Ravzanur EKER ve Güçlü İyilik ekibi yüzlerce girişim arasından seçilen son 6 erken aşama finalistlerinden biri oldu. Prestijli yarışmanın Türkiye tanıtımları devam ediyor.
    Güçlü İyilik ekibi hayata geçirdiği mobil uygulaması ile gençlerin ilgi alanlarına en uygun ve onlara en yakın sosyal sorumluluk projelerini görebilmesini ve deneyimlemesini sağlıyor. Projeleri deneyimleyen gençler biriktirdikleri iyilik puanları ile birlikte staj imkanları, mentor eşleşmeleri ve kültürel etkinliklere katılma gibi deneyimsel ödüllerin sahibi oluyor. Güçlü İyilik aynı zamanda Anadoluda sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen üniversiteli gençlerden oluşan büyük bir gönüllülük topluluğu. Uygulama ile finansal sürdürülebilirlik elde etmek isteyen gençler uygulamadan elde edilecek gelirin bir kısmı ile Anadoluda projeler gerçekleştirmeye devam edecek. Uygulamada yapılan her görev için gönüllü gençler Anadoluda da bir görev daha gerçekleştirecek. (Detaylı bilgi için: www.gucluiyilik.com)