Fakültemiz 2020-2021 Bahar Dönemi Yılsonu Sınavlarına İlişkin Duyuru - Biruni Üniversitesi

Fakültemiz 2020-2021 Bahar Dönemi Yılsonu Sınavlarına İlişkin Duyuru

Tarih : 18 May 2021 Salı
Fakültemiz 2020-2021 Bahar Dönemi Yılsonu Sınavlarına İlişkin Duyuru

18 Şubat 2021 tarihinde Üniversitemiz Senato Kurulu’nda alınan yıl sonu sınavlarının yapılması ile ilgili karar tekrar değerlendirilerek güncellenmiştir. Bu doğrultuda, Eczacılık Fakültesinin final ve bütünleme sınavlarının online olarak yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca geriye kalan uygulama dersleri de online devam edecek olup, bu dönemde eğitim, öğretim kadrosu Fakültede öğrencilerin yüz yüze sormak istediği soruları cevaplamak ve diğer istekleri için okulda hazır durumda olacaklardır. Dersleri yaz okulunda almak istediklerini daha önce bildirmiş olan öğrenciler için, ilan edilecek tarihlerde, bu dönemde yapılan derslerde uygulanan program ile aynı oranda olacak şekilde dersler yüz yüze ve online olarak; söz konusu döneme ait sınavlar ise (vize-final-bütünleme) yine online olarak yapılacaktır. Önemle duyurulur.

Online Sınav Kuralları Hakkında

Sınavlar, sınav takviminde belirtildiği tarihte yapılacaktır.

Online sınav, BirDeHA sistemi üzerinden yapılacaktır.

Dersin sınavının klasik olarak yapılması halinde, BirDeHA sistemindeki ödev modülü kullanılacaktır.

Dersin öğretim elemanı küçük gruplarla yada tek tek sözlü sınavda yapabilir.

Sınav süresini verimli ve etkili kullanabilmek için, sınav saatinden en az 10-15 dakika önce sisteme giriş yapılmalıdır.

Sınav başladıktan sonra en geç ilk 10 dakika içinde sınava girilebilir.

Her sınava yalnız bir kez giriş yapılabilir.

Sınav boyunca bitime kalan süre ekranda görülecektir.

Her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları bulunmaktadır.

Soruların ve seçeneklerin sıralaması her öğrencide farklıdır.

Bir soru görüldükten sonra, cevap işaretlenerek ya da işaretlenmeden diğer soruya geçilir ise, sınav güvenliği sebebi ile önceki soruya geri dönülemeyecektir.

Sınav süresi ve her soru için verilecek süre dersin öğretim elemanı tarafından belirlenir.

Tüm soruları cevapladıktan sonra “Uygulamayı Bitir” butonuna, ardından “Tümünü Gönder” ve “Bitir” butonunun tıklanması gerekir. Bu işlem tamamlanmadığı takdirde sınav puanı oluşmayacaktır.

Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (log) kayıt altına alınmaktadır (Sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, IP bilgisi, işaretlenen cevaplar vb.).

Sınav gizliliği esastır; soruların kopyalanması, yazdırılması, kaydedilmesi, fotoğrafının çekilmesi ve paylaşılması yasaktır. Paylaşım halinde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.