Fakültemiz 2. Sınıf Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirilmiştir - Biruni Üniversitesi

Fakültemiz 2. Sınıf Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirilmiştir

Tarih : 13 Eki 2021 Çarşamba
Fakültemiz 2. Sınıf Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirilmiştir

Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencilerimiz, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.   Öğrencilerimizin heyecanına Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel başta olmak üzere akademisyenlerimiz ortak oldu.

Biruni Üniversitesi Reyhan Binası Konferans salonunda gerçekleştirilen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın İsmail Tuncer Değim, Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sayın Abdülkerim Alpınar, Farmasötik ve Medisinal Kimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süreyya Ölgen,  Analitik Kimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.   Sayın İzzet Tor,  Dr. Öğr. Üyesi Sayın Tambay Taşkın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda akademisyenimiz ile Atabay İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Taşkent’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

“Beyaz önlük etik değerlere saygı demektir”

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, beyaz önlük giyecek öğrencileri tebrik ederek sözlerine başladı.  Rektörümüz, beyaz önlüğün önemine vurgu yaparak, “Beyaz önlük demek, insana hizmet etmek demektir.  Beyaz önlük demek, etik değerlere saygı duymak demektir.” diye konuştu.

Üniversiteler, öğrenmenin öğretildiği yerlerdir

Rektörümüz, Üniversite eğitiminin yeteneklerinin ortaya çıkmasındaki rolüne değinerek, öğrencilere altında değerindeki olan şu tavsiyelerde bulundu: “Üniversiteler, öğrenmenin öğretildiği yerlerdir. Yeteneklerinizi keşfedin. Sosyalleşin. Fark oluşturun. Düşünce atölyelerine katılın. Kendinizi tanıyın. Hedefler belirleyin.”

Beyaz önlüğün tarihi serüveni

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın İsmail Tuncer, beyaz önlüğün meslekteki önemine değindi. Beyaz önlüğün tarihi serüveni hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tuncer, 1800’lü yıllardan beri bilim insanlarını saflık simgesi olan beyaz önlüğü giydiklerini aktardı.

İlaç geliştirmek vatani görevdir

Atabay İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Doğan Taşkent ise yaptığı konuşmada bir ülkenin 5 stratejik alanı olduğunu bunlardan ikisinin eğitim ve sağlık olduğunu söyledi. Sayın Doğan Taşkent, ilaç geliştirmenin vatani görevi olduğunu belirterek dış dünyaya bağımlı olmadan bağımsız bir ilaç ekonomisi oluşturmak olduğunu söyledi.  Tören müzik dinletisi ile sona erdi.