Eczacılık Fakültesi Dekanımız Habertürk’e Konuk Oldu - Biruni Üniversitesi

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Habertürk’e Konuk Oldu

Tarih : 24 Oca 2022 Pazartesi
Eczacılık Fakültesi Dekanımız Habertürk’e Konuk Oldu

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın İsmail Tuncer Değim, Habertürk TV’de yayınlanan Airport programının konuğu oldu. Güntay Şimşek’in sunduğu programda Dekanımız “Havacılık ve Uzay Eczacılığı” hakkında bilgi verdi.

Uçaksız hayat düşünemem

Habertürk TV’de yayınlanan ve Günay Şimşek’in sunduğu Airport Programı, 1942’de vefat eden ilk hava şehitlerimizden ve Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın İsmail Tuncer Değim’in amcası Mehmet Ali Değim’i ve tüm hava şehitlerimizin anılmasıyla başladı. Amcasının saatinin kendisine verilmesiyle havacılık tutkusunun başladığını söyleyen Prof. Dr. Sayın İsmail Tuncer Değim, ilkokulda süpürge çöplerinden uçak yaparken şimdi tahtaya motor bağlasa yine uçurabilecek kadar havacılığı öğrendiğini dile getirdi.

Uçak uçurarak dinleniyorum

15 araçlık model uçak, helikopter ve drone filosu bulunan Dekanımız, uçaksız, helikoptersiz bir hayat düşünemediğini dile getirdi. “Hafta içi çok çalışırım; hafta sonu uçak uçurarak dinleniyorum” diyen Dekanımız Prof. Dr. Sayın İsmail Tuncer Değim,  “Kalbin nerede atıyorsa hayat oraya çekiyor.” Şeklinde duygularını ifade etti.

Dünyada ve Türkiye’de öncü çalışmalar

Dekanımız, Türkiye’de adli eczacılık, spor eczacılığı gibi çok sayıda eczacılık türü olduğuna dikkat çekerek “Neden Uzay Eczacılığı” olmasın sorusunu kendisine yönelterek dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu alanda çok ihtiyacın olduğunu da aktararak ilaç formulasyonu yaptıklarını da söyleyen Dekanımız, “Uzay ile ilgili tüm dünya çalışıyor. Türkiye Uzay Ajansımız var. Biz de uzay eczacılığı üzerine çalışmalar yaparak ülkemize ve dünyaya katkıda bulunmalıyız.” dedi.